Padelclub oprichten: waar moet je allemaal op letten?

Meer informatie over een padelclub oprichten.

Wat is het belangrijkste om te weten als je een padelclub op gaat richten? Hoe maak je er een winstgevende padelclub van? En zijn padelclub eigenlijk wel winstgevend; of is het ‘n niet-rendabele trend? – It depends, het hangt af van hoe je ‘m runt. 

Het belang van deze factoren kan bovendien verschillen per regio of gemeente. Wat in de ene plaats werkt, werkt misschien niet in de andere. In dit artikel behandelen we de hoofdzaken van een padelclub oprichten: 

1. Kostenbeheersing: locatie vs. kosten

2. Clubindeling bij verschillende racketsporten

3. Sociale sport en de faciliteiten

4. Goede coaches

5. Reserveringssystemen

Kostenbeheersing: locatie vs. kosten

Het vinden van een goede plek voor je padelclub is belangrijk, maar zorg dat het betaalbaar blijft. Beginnende kosten voor banen en vergunningen kunnen hoog zijn, maar vergeet niet dat de maandelijkse uitgaven uiteindelijk het meest wegen. Clubs zoals Padel Mate Club bewijzen dat je kwaliteit kunt bieden zónder je budget te overschrijden. Maar met een padel business plan moet het allemaal goed komen. 

Je club hoeft niet midden in het centrum te liggen om succesvol te zijn. Locaties iets verder van het centrum kunnen net zo aantrekkelijk zijn, zolang ze maar goed bereikbaar zijn en genoeg parkeergelegenheid hebben. Zo hebben wij onze eigen Padel Mate Club in een oud Gamma gebouw gebouwd. 

Lees ook: Opbrengst padelbaan, dit kun je verdienen! 

Lees ook: Investeren in padel, een booming business!

Padelclub oprichten, denk aan voldoende parkeergelegenheid

Verschillende racketsporten samen in één club:

In Nederland is het gebruikelijk dat clubs sporten zoals squash, tennis en padel aanbieden. Zie ook: Een padelbaan op een tennisbaan: hoeveel banen passen erop? Het idee is om deze naast elkaar te laten bestaan zonder dat de ene sport de andere stoort (lees: extra winst). Maar: soms kan het geluid van de ene groep spelers storend zijn voor de andere; en vice versa. 

Lees ook: Padel geluidsoverlast: is het ontoelaatbare hinder? 

Hoe beperk je geluidsoverlast in een club met meerdere sporten:

  • Geluidswerende gordijnen: Zet wat stevige gordijnen neer die geluid slikken. Zo blijft het lekker rustig, zelfs tijdens een fanatiek potje.
  • Achtergrondmuziek: Een goed deuntje doet meer dan alleen de sfeer zetten; het smoort ook het bonken en tikken van ballen. Zorg voor een lekker muziekje dat wel de vibe geeft, maar niet overheerst.
  • Slimme plaatsing van de padelbanen: Gebruik de muren van je padelbanen als een schild tegen lawaai van de andere banen.

Lees ook: Indoor padelbaan bouwen: een succesrecept

Padel is een sociale sport: zorg voor faciliteiten

Wist je dat padel oorspronkelijk uit Mexico komt? En dat het in landen als Argentinië en Spanje enorm populair is? Wat deze plekken gemeen hebben, is hun liefde voor gezelligheid. Beter bekend als: de derde helft. Het is gebruikelijk om na een potje padel nog even te blijven hangen voor een hapje en drankje. Ga jij een padelclub oprichten? Zorg dan voor voldoende faciliteiten! 

Derde helft bij padelclub oprichten

Tja, gezelligheid trekt nu eenmaal mensen. 

Zoals gezegd: Het is superslim om in je padelclub een gezellige plek te creëren waar leden na het spelen kunnen chillen en napraten. Een bar of een klein eethoekje kan al zorgen voor een topsfeer. Het gaat niet alleen om het spel; mensen waarderen vooral de tijd die ze met vrienden doorbrengen. Als de sfeer goed is, maakt de locatie of de prijs vaak minder uit.

Goede trainers: érg belangrijk

Padel is gemakkelijk te leren en heeft een bepaalde aantrekkingskracht die mensen steeds weer terugbrengt naar de baan. Clubs met goede coaches, die lessen bieden van beginner tot gevorderd – zien dat leden bereid zijn meer te betalen voor kwalitatieve training. Volgens Playtomic volgt zelfs één op de drie padelspelers in Nederland lessen, wat een belangrijke bron van inkomsten kan zijn.

Zie ook: Spelregels padel: weet jij ze al? 

Padel Mate Academy trainers.

Het aanbieden van kortingen (via bijvoorbeeld socialmedia-advertising) aan spelers van andere racketsporten kan helpen om nieuwe leden aan te trekken. Gustavo Rota, medeoprichter van de Padel Mate Club in Amstelveen, heeft gemerkt dat dit een effectieve manier is om nieuwe leden te werven. Ontdek hier meer over Padel Mate Clubs eigen Padel Mate Academy. 

Lees ook: Bepaal je padelniveau: van beginner tot professional! 

socialmedia voor ledenwerving bij padelclub oprichten

Hoe zorg je ervoor dat jouw padelbanen altijd vol geboekt zijn?

Wil je weten waar padelspelers echt op letten bij het boeken van een baan? Het komt neer op één belangrijk ding: beschikbaarheid. Uit recent onderzoek blijkt dat spelers vooral waarderen hoe vaak ze kunnen spelen. Bijvoorbeeld, clubs zoals Padel Mate Club die 24/7 open zijn, zijn erg populair. Zélfs tijdens daluren. Hoe meer beschikbare speeluren, hoe beter. 

Wat kun je nog meer doen? 

‍Overzichtelijk rooster: Zorg dat spelers makkelijk kunnen zien wanneer welke banen vrij zijn en wanneer er lessen zijn.

Transparante prijzen: Tja, we blijven Nederlanders. We houden allemaal van duidelijkheid, zéker als het om geld gaat. Wees helder over de kosten van een uurtje padellen. Geen verrassingen betekent tevreden klanten die terug blijven komen.

Uiteraard nemen wij dit soort taken ook graag van je over. Lees hier alles over onze exploitatiediensten. 

Meer vragen over een padelclub oprichten? 

We hopen dat we wat duidelijkheid hebben gebracht in de belangrijkste aspecten bij het opbouwen van een padelclub. Heb je nog vragen over padelbanen of wil je advies over het opzetten van je eigen club? Neem dan gerust contact op met ons team. Of je nu benieuwd bent naar de kosten van het aanleggen van een padelbaan, welk type baan het beste past bij jouw project of andere technische vragen hebt, wij staan voor je klaar. Lees ook: Padelbaan aanleggen, huren of laten beheren door Padel Mate? Dít moet je weten! 

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn