Exploiteren padelbaan

exploiteren padelbaan

Exploiteren padelbaan wordt steeds populairder. Van investeren in padel tot een realistisch verdienmodel: hoe pak je dat precies aan? Wat zijn de kosten van het aanleggen van een padelpark, de gemiddelde huur, de prijs van de lessen en hoeveel inkomsten levert het gemiddeld per jaar op? We lichten het graag toe!

Een lucratief spel

Padel blijkt een lucratief spel!  Een gemiddeld padelpark met minimaal vijf indoor- en outdoorbanen en een goede horecavoorziening vraagt al gauw om een investering van zes ton. Gelukkig zijn de inkomsten van het runnen van een padelpark of exploiteren padelbaan daar ook naar.

Wat kost een padelpark?

Op de gemiddelde padellocatie betalen spelers (afhankelijk van het tijdstip en accommodatie) tussen de 30 – 60 euro voor anderhalf uur padellen. De banen worden wegens populariteit van het spel doorgaans de hele dag verhuurd en ook is er de mogelijkheid tot iets prijzigere groeps- en privélessen. Daarnaast worden de kosten terugverdiend met horecaverdiensten en vaak hebben padelaanbieders ook een webshop met padelspullen. Een padelbaan heb je in zo’n twee jaar weer volledig terugverdiend. Kortom: die investering kan wel uit!

Exploiteren padelbaan

Wij werken samen met klanten en andere investeerders om gezamenlijk nieuwe projecten te realiseren. PADEL MATE beschikt hierbij over een ruime expertise op gebied van padel, investeren in padel en padelbaan exploiteren. Dit maakt de mogelijkheid tot het realiseren van een succesvol project door PADEL MATE uiterst waarschijnlijk. Op basis van lidmaatschappen, trainingen, toernooien en competities en vrij verhuur wordt jouw investering in een padelbaan ruimschoots terugbetaald. Meer weten? Neem contact op met PADEL MATE voor meer informatie over de mogelijkheden voor exploiteren padelbaan.

In korte tijd je geld terugverdienen

Wellicht vermoed je dat het exploiteren van een tennisveld en padelplein redelijk gelijk opgaat. Toch is het verschil aanzienlijk groot. Dit verschil zit het voornamelijk in het feit dat bij padel 90% van de tijd dubbelspel gespeeld wordt, waar dit bij tennis enkel is. Tegelijkertijd betekent dit dat de verdiensten van een padelpark al gauw het dubbele bedrag is van een tennisplein. Ook mooi meegenomen: gemiddeld passen er twee padelpleinen op het oppervlak van één tennisveld. Een rekensom leidt dan tot een viervoudige omzet!

Padel versus tennis: de voordelen

Nog een voordeel dat padel heeft op tennis is dat het minder afhankelijk is van het weer en dus in elk seizoen gespeeld kan worden. Door de kooiconstructie waarin padel gespeeld wordt, is het spel veel minder weersafhankelijk dan tennis. Het padel-seizoen is dan ook doorlopend, terwijl het outdoor tennisseizoen aanzienlijk korter is én seizoensgebonden. Door de enorme stijgende populariteit van padel trekt het spel al gauw nieuwe spelers en publiek aan. Wil je je tennisclub nieuw leven inblazen, is het dus zeker slim te investeren in een of meer padelbanen. Tennisclubs die investeerden in padelbanen gaven eerder al te kennen dat minimaal de helft van de padelspelers voorheen nog geen lid waren van hun tennisclub. Win-win dus!

Een rendabel verdienmodel

Clubeigenaren zullen in de praktijk ervaren dat er een combinatie is van al bestaande clubleden en externe spelers die af en toe komen spelen. De opbrengst van een of meerdere padelbanen ligt hierdoor gemiddeld tussen de 30.000 en 60.000 euro op jaarbasis. Het aanleggen van een of meerdere padelbanen kan dus zeker gezien worden als een slimme investering, gezien het tot directe extra inkomsten zal leiden.

Rendement padelbaan

Momenteel zijn er nog te weinig padelbanen, terwijl de vraag alleen maar toeneemt. Waar vraag is, moet aanbod zijn, vinden we bij PADEL MATE! Dat is waar wij in beeld komen en de klus graag klaren. Door heel Nederland weten wij de beste padel locaties te vinden én te realiseren. Houd toekomstige locaties in de gaten en help mee deze te laten realiseren door PADEL MATE, waarbij jij verzekerd bent van een mooi rendement op je padelbaan. Meer weten? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn