Padel en geluidsoverlast: maakt het écht zoveel lawaai?

meer informatie over padel geluidsoverlast

Dat unieke plonkende geluid van een padelbal, het ritmische gepok van de rackets en de mix van gejuich en gevloek van spelers… Bij PADEL MATE zijn we dol op alles wat met padel te maken heeft. En ja, dat omvat ook die karakteristieke padel-decibellen! Voor ons zijn die geluiden muziek in de oren. Maar niet iedereen in Nederland is het daar mee eens. Steeds vaker hoor je over omwonenden van padelbanen die klagen over geluidsoverlast. Dit kan invloed hebben op het verkrijgen van een omgevingsvergunning. In dit blog vertellen we je alles over padel en geluidsoverlast. Lees je mee?

Geluidsoverlast padelbanen

Volgens een uitspraak van de raad van state in 2019 zouden padelbanen niet meer lawaai maken dan tennisbanen. Echter, onderzoek van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) wijst uit dat padel ongeveer 10 decibel luider is dan tennis. Dit komt mede omdat één tennisbaan vaak wordt omgezet in twee padelbanen. Daarom ligt de aanbevolen afstand tussen padelbanen en woonwijken nu tussen de 150 en 200 meter, wat beduidend meer is dan de 50 meter die voor tennisbanen geldt. Padel en geluidsoverlast is wel degelijk een probleem dus.

Akoestisch onderzoek: is padel geluidsoverlast echt zo erg?

Het uitvoeren van een geluidsonderzoek is niet verplicht voor een omgevingsvergunning, maar kan in bepaalde gevallen zeker aan te raden zijn. Het kan de haalbaarheid van jouw plannen in een vroeg stadium bepalen en helpen bij het verkrijgen van de vergunning. Ook is het raadzaam om buurtbewoners vroegtijdig bij je plannen te betrekken, om latere bezwaren te voorkomen. Lees hier alles wat je moet weten over een padelbaan vergunning. En ja, ook hier komt de geluidsoverlast van padel aan bod.

Padel binnenbaan: ga voor minder padel geluidsoverlast

Door te kiezen voor een indoor padelbaan verminder je geluidsoverlast en zorg je er ook voor dat er in de winter padel gespeeld kan worden. Daarnaast heeft een indoor padelbaan ook in de zomer nog verschillende voordelen. Zo kan er ook binnen gespeeld worden wanneer het hard waait, regent of wanneer de zon in je ogen schijnt.

Denken in oplossingen met PADEL MATE!

Bij PADEL MATE kijken we verder dan het geluid. We onderzoeken grondig en adviseren over alle aspecten van padelbanen, zodat deze aan alle eisen voldoen. Wil je een padelbaan aanleggen of een tennisbaan ombouwen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Exploitatie van padelbanen

Bij PADEL MATE begrijpen we dat de exploitatie van padelbanen meer is dan alleen een spelletje. Het gaat om het creëren van een winstgevende en zorgeloze ervaring voor clubbeheerders. Door het beheer van je padelbanen aan ons over te laten, kun je alle zorgen over geluidsoverlast en andere operationele uitdagingen vergeten. Wij zetten jouw bestaande club om in een PADEL MATE club, waarbij winstgevendheid en klanttevredenheid voorop staan.

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn