Padelbaan aanleggen, huren of laten beheren door PADEL MATE? Dít moet je erover weten

padelbaan aanleggen

De sport padel wordt steeds populairder in Nederland. PADEL MATE helpt sportclubs, verenigen, gemeentes, evenementenlocaties en bedrijventerreinen bij een padelbaan aanleggen. Als importeur, distributeur en mede-exploitant kunnen we een padelbaan bouwen op deskundige wijze. Hieronder lees je alles over onze banen, hoe we te werk gaan en welke bouwregelgeving bij een padelbaan aanleggen komt kijken. 

Waarom padel?

Padel is in Spanje de op een na populairste sport, na voetbal. De racketsport wordt tegenwoordig al op vrijwel iedere hoek van de straat gespeeld. Padel is een sociale en toegankelijke sport voor alle leeftijden en niveaus. De sport vereist minder vaardigheid en conditie dan tennissen, terwijl het toch een intensieve sport is. Bij padel is het niet nodig om snel te serveren of veel prints en plotselinge stops te maken. Het dubbelspel maakt het een enorm sociale sport. Wij hebben onze expertise vanuit Spanje meegenomen naar Nederland en specialiseren ons in een padelbaan aanleggen door middel van de intensieve samenwerking met onze fabrikant. 

Ons doel is Nederland kennis te laten maken met padel door de originele banen uit Spanje te ontwikkelen en te importeren door authentieke padel ingenieurs. Zij worden alom geprezen door hun innovaties en kwaliteit! Met een padelbaan speel je als gemeente of ontwikkelaar in op de nieuwe ontwikkelingen rondom de populariteit van padel. Het is bijvoorbeeld voor bestemmingsplannen van gemeentes mogelijk om padel voor een aantal vastgestelde jaren aan te leggen.

De soorten padelbanen

Bij PADEL MATE kun je kiezen voor een padelbaan aanleggen, padelbaan huren of een padelbaan in beheer te laten van PADEL MATE. Dit alles is mogelijk zoals jij wilt en met de optie om de padelbaan op korte of lange termijn te kopen. Ook wanneer je de baan niet overkoopt, is dat geen probleem. Ontdek onze diensten. Of je nu op zoek bent naar een instapmodel, een officiële wedstrijdbaan of een tijdelijke mobiele padelbaan om te huren voor jouw bezoekers: wij denken met je mee en faciliteren alle benodigdheden! Wij zullen je dan ook uitstekend adviseren en informeren over de mogelijkheden rondom een padelbaan aanleggen. 

De klassieker: de Mate Comfort Pro

Onze Mate Comfort Pro is dé perfecte padelbaan voor zowel beginners als gevorderden. Door de hoge kwaliteit van deze baan is de padelbaan bestand tegen alle weersomstandigheden! Daarnaast heeft de baan een zelfdragende structuur, waardoor eenvoudige installatie mogelijk is en toekomstige verplaatsing van de locatie. De baan is ontworpen voor (sport)clubs die de beste faciliteiten willen aanbieden. Wij kunnen de padelbaan deskundig voor je aanleggen. 

De favoriet: de Mate WPT Premium

Een uitstekende padelbaan aanleggen? De Mate WPT Premium is dé favoriete padelbaan van PADEL MATE en is speciaal ontworpen voor de World Padel Tour (2014, 2015 en 2017). De baan is voorzien van volledige panoramische zij- en achterwanden van gehard veiligheidsglas. De constructie is 100% veilig (geharde en veilige glazen). De Mate WPT Premium is onze trots en geeft toeschouwers geweldig zicht op de spelers! Een aanrader als je een padelbaan wil bouwen!

De mobiele padelbaan: de Mate Mobile

Met de Mate Mobile kan je overal en altijd padel in Nederland spelen. De mobiele padelbaan is perfect voor organisatoren van evenementen, maar ook voor gemeenten, locaties met sportfaciliteiten en particulieren. Het is mogelijk om deze mobiele padelbaan tijdelijk te huren als je bijvoorbeeld bezoekers van een evenement kennis wilt laten maken met padel. De Mate Mobile bevat doorlopend zij-glas (volgens de nieuwe regelgeving) en het frame is ingesteld om een eventuele slechte rebound van de bal te beperken en blessures van de speler te voorkomen.

De werkwijze bij een padelbaan aanleggen

Padel Mate legt jouw padelbanen aan en verzorgt ook de afwerking én overige inrichting, zowel vast als mobiel. We zorgen voor een glazen padelkooi, waarbij we werken met 10 mm en 12 mm gehard veiligheidsglas. Een padelbaan aanleggen doen we op deskundige wijze, zodat je een geweldige aanvulling hebt voor je vereniging of sportclub! Wij zijn specialist in padelbanen aanleggen. 

En de kosten voor een padelbaan bouwen? Om een indicatie te geven van de kosten voor een gemiddelde panoramica padelbaan, zoals de Mate WPT Premium padelbaan, moet je denken aan een prijs rond de 39.500 euro exclusief BTW (2021). De kosten van een padelbaan kunnen hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de locatie en uitgangspunten. Een padelbaan aanleggen vergt vergaande specialistische kennis. Laat daarom altijd jouw padelbaan bouwen door een erkend bedrijf met ervaring in de branche, zoals PADEL MATE!

De voordelen van een padelbaan aanleggen

 • Nieuwe leden aantrekken.
 • Toegankelijke sport voor alle leeftijden.
 • Differentiatie voor de (sport)club.
 • Uitbreiding sportaanbod.
 • Nieuwe mogelijkheden voor toernooien.
 • Hele jaar door bespeelbaar.
 • Weinig onderhoud nodig.
 • Toekomstbestendig.
 • Mooi en rendabel bestemmingsplan voor gemeenten.
De voordelen van een padelbaan aanleggen

Waarom kiezen voor PADEL MATE bij een padelbaan bouwen?

Als je een padelbaan wil kopen en laten installeren, wil je dit natuurlijk laten doen door een deskundige partij. De redenen om voor PADEL MATE te kiezen bij een padelbaan aanleggen: 

 • Geheel Origineel WPT – volgens de FEP Spaanse ontwikkeling.
 • Verstand van zaken.
 • Professioneel en deskundig advies.
 • Padelbanen met padelkooi en overige inrichting.
 • Hoogwaardige materialen en vakkundige baanbouwers – volgens richtlijnen WPT Circuit.

De bouwregelgeving bij een padelbaan aanleggen

Iedere padeller wil natuurlijk graag padellen op kwalitatief goede en veilige padelbanen en iedere vereniging of eigenaar wil haar leden deze kwaliteit kunnen bieden. Het borgen van de kwaliteit door te werken aan normen, richtlijnen en processen en dit structureel keuren is daarvoor een belangrijk middel. Als je kiest voor de samenwerking met PADEL MATE bij een padelbaan bouwen, ben je ervan verzekerd dat de kwaliteit van de geleverde producten voldoet aan de eisen van de NOC*NSF. Dit is een Nederlandse sportorganisatie met als doel sport in Nederland te bevorderen. 

Het bouwbesluit

Naast het NOC*NSF Kwaliteitszorgsysteem en de keuringsplicht dient de vereniging of eigenaar altijd te voldoen aan het bouwbesluit, omdat een padelbaan is aangemerkt als bouwsel. Belangrijk om te weten bij een padelbaan aanleggen: padelbanen worden binnen het bouwbesluit als een vrijstaande wand met omgezette einden gezien. Binnen het bouwbesluit vormt onder andere een verwijzing naar NEN-EN 1991 een belangrijk onderdeel. De constructieberekeningen van de aannemer dienen altijd te voldoen aan het bouwbesluit. De aannemer is verantwoordelijk voor het bouwen en naleven hiervan. Om die reden dient voor het bouwen van een padelbaan een omgevingsvergunning te worden aangevraagd. PADEL MATE kan jou hier als investeerder bij helpen.

Geluid- en lichthinder onderzoek bij een padelbaan bouwen

Wil je een padelbaan aanleggen en ligt je vereniging of sportclub dicht bij de bebouwde kom? Dan is het goed om een geluid- en/of lichthinderonderzoek uit te laten voeren naar eventuele geluids- en/of lichthinder overlast voor de gewenste locatie. Treedt daarom altijd ruim op tijd in overleg met de gemeente voor de benodigde informatie en vergunningen. Uiteraard helpen we je hierbij als specialist in padelbanen! 

Duurzaamheid bij het aanleggen van een padelbaan

Bij PADEL MATE begrijpen we dat duurzaamheid belangrijk is. Daarom maken we bij het aanleggen van een padelbaan gebruik van duurzame materialen en werken we volgens milieuvriendelijke normen. We kijken naar de locatie, de weersomstandigheden, de verwachte gebruiksfrequentie en meer om ervoor te zorgen dat de padelbaan lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Zo zorgen we voor een ecologisch verantwoorde aanpak van een padelbaan aanleggen.

Onderhoud van een padelbaan

Naast het aanleggen van een padelbaan, bieden we bij PADEL MATE ook diensten voor onderhoud en reparatie. We begrijpen dat een goed onderhouden padelbaan essentieel is voor een optimale speelervaring en de levensduur van de baan. Van het reinigen en repareren van het glas tot het onderhouden van het kunstgras, we zorgen ervoor dat jouw padelbaan altijd in topconditie is. Lees hier alles over de onderhoudskosten van een padelbaan!

Meer informatie over het aanleggen van een padelbaan en het onderhoud ervan.

Padelbaan aanleggen door PADEL MATE?

Wil je een padelbaan bouwen of padelbaan huren met de hulp van PADEL MATE? Neem dan snel contact met ons op. Omdat wij nauw samenwerken met de fabrikant kunnen wij iedere padelbaan compleet aanpassen naar jouw wens. De padelbanen van PADEL MATE zijn van de beste kwaliteit gemaakt en worden bespeeld door beginners, gevorderden en pro’s! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden rondom een padelbaan aanleggen. Neem gerust contact met ons op bij vragen over onze padelbanen, werkwijze, dienstverlening of regelgeving. Wij helpen je graag verder bij een padelbaan bouwen of huren!

Padelbaanbeheer door PADEL MATE?

Naast het bouwen van je droompadelbaan, komt de uitdaging van het succesvol exploiteren ervan. Bij PADEL MATE begrijpen we dat het beheer van een padelbaan even belangrijk is als de aanleg. Daarom bieden we niet alleen onze expertise in de bouw, maar ook in de exploitatie van padelbanen.

Wij helpen sportclubs, verenigingen, en bedrijventerreinen om hun padelbanen te transformeren in levendige centra van activiteit en interactie. Onze diensten omvatten het beheren van lidmaatschappen, het organiseren van toernooien en evenementen, en het ontwikkelen van padelprogramma’s voor alle leeftijden en niveaus.

Ons doel is om van jouw padelbaan een bloeiende ontmoetingsplek te maken die niet alleen sportief uitdagend is, maar ook een bron van inkomsten wordt. Wij bieden advies over marketing, community engagement en strategieën om jouw investering te maximaliseren.

Mogen wij je ondersteunen bij de exploitatie van je padelbaan?

Of je nu een padelbaan hebt bij een sportclub of op een evenementenlocatie, onze ervaring in de exploitatie van padelbanen stelt ons in staat om jouw project te ondersteunen van concept tot realisatie.

Interesse in het exploiteren van een padelbaan met PADEL MATE? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zullen we de mogelijkheden verkennen om jouw padelproject te transformeren in een commercieel succes!

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn