Alles over de onderhoudskosten van een padelbaan

Onderhoudskosten van een padelbaan. Opgezette kooi van PADELMATE, de spelers bereiden zich voor op een potje padel.

Iedereen die wel eens op een padelbaan staat weet het: een goed onderhouden padelbaan zorgt voor betere spelkwaliteit. Om de bespeelbaarheid van je padelbaan optimaal te houden is er onderhoud nodig. Hierdoor verleng je de levensduur van de ondergrond. Ook kunnen padellers zo beter grip houden. Wat de onderhoudskosten van een padelbaan bedragen is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de gebruikte materialen en de eventuele voorbereidende werken. Wil je meer weten over de onderhoudskosten van een padelbaan? Lees dan snel verder!

Waarom is onderhoud van een padelbaan belangrijk?

Alle padelbanen zijn voorzien van kunstgras en vele daarvan worden bestrooid met zand. Dit is belangrijk bij het onderhoud van een padelbaan omdat het uitglijden kan voorkomen. Om een padelbaan goed te onderhouden moet het zand zo nu en dan opnieuw gestrooid worden, zo blijft het gelijkmatig verdeeld over de banen en worden ophopingen voorkomen. Hier bestaan speciale machines voor. Om de padelbanen in topconditie te houden is het onderhouden ervan dus cruciaal. Hoe vaak een padelbaan een onderhoudsbeurt nodig heeft, verschilt per locatie. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de aanwezigheid van bomen, de ligging en hoe vaak er gespeeld wordt op de baan. De onderhoudskosten van een padelbaan hangen ook af van het type padelbaan. Wil jij meer informatie over de kosten van een padelbaan? In onze blog: de kosten van een padelbaan bij PADEL MATE gaan we hier dieper op in.

Welke factoren bepalen de onderhoudskosten van een padelbaan?

De onderhoudskosten verschillen per padelbaan. Vrijwel alle padelbanen van PADEL MATE zijn ontwikkeld van het beste materiaal, bijvoorbeeld gegalvaniseerd staal. De coating zorgt er hierbij voor dat de padelbaan bestand blijft tegen verschillende weersomstandigheden. Ondanks de goede materialen waaruit een padelbaan is opgebouwd blijft regelmatig onderhoud van belang. Hier komen ook kosten bij kijken. De onderhoudskosten van een padelbaan komen voort uit het schoonhouden van de glazen wanden en het vegen van het kunstgras. Verder is het van belang om elk half jaar grondig onderhoud uit te voeren aan je padelbaan/banen. PADEL MATE biedt ook een service aan waarbij het onderhoud van de padelbaan bij de prijs inbegrepen zit.

Onderhoudskosten glazen wanden padelbaan

De wanden van een padelbaan bestaan uit glas. Deze glazen wanden hebben regelmatig onderhoud nodig. Het glas wordt namelijk vies door regenbuien en algen. Dit zal op termijn de hele constructie van jouw padelbaan aantasten waardoor beschadigingen ontstaan. Oftewel: onderhoud het glas van je padelbaan goed. De onderhoudskosten voor het glas van een padelbaan komt voort uit de reiniging van de glas- en staalconstructie door een professioneel bureau. De onderhoudskosten voor de reiniging van het glas van een padelbaan bedraagt rond de €140,-. Het is verstandig om dit eens per twee maanden uit te laten voeren. Wanneer er wordt gekozen voor een goedkoper glas, zullen de kosten uiteraard lager komen te liggen. Hoe dikker het glas hoe hoger de kosten zullen zijn.

Onderhoudskosten kunstgras padelbaan

Dat kunstgras onderhoud nodig heeft is niks nieuws. Hiervoor geldt: hoe langer je het kunstgras bijhoudt, hoe langer je er plezier van hebt. Wij bevelen twee keer per jaar gespecialiseerd kunstgras onderhoud aan. De onderhoudskosten hiervoor bedragen tussen de €20,- en €30,- euro per vierkante meter. Ook hiervoor geldt dat de kosten hoger of lager uit kunnen vallen zodra je kiest voor duurder of goedkoper kunstgras. Heb je interesse en wil je weten wat de onderhoudskosten zijn van het kunstgras van een padelbaan? Neem contact met ons op.

Benieuwd naar de onderhoudskosten van een padelbaan?

Wil jij meer informatie over de onderhoudskosten van een padelbaan? Informeer bij PADEL MATE naar de mogelijkheden. Of wil je meer weten over de kosten van bijvoorbeeld de kooien, het kunstgras of het grondwerk? Ons team van specialisten staat voor je klaar om je uitstekend te adviseren over de ultieme padelbaan.

Onderhoud uit handen geven? Kies voor PADEL MATE!

Bij PADEL MATE bieden we niet alleen padelbanen aan, maar ook een complete beheeroplossing. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de onderhoudskosten. Wij regelen alles voor je: van het schoonmaken van de glazen wanden tot het onderhouden van het kunstgras. Zo blijft jouw padelbaan altijd in topconditie, zonder dat jij je druk hoeft te maken over de kosten en werkzaamheden.

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn