Hoe je een padelbaan in je tuin kunt aanleggen 

Kind speelt padel in tuin.

Ben jij net zo’n padelfan als ons en speel je graag een potje waar en wanneer dat maar kan? Waar wacht je nog op? Leg een padelbaan aan in je tuin! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar wij bij PADEL MATE helpen je graag. Heb jij wat extra ruimte over in je achtertuin en ben je een fanatieke padel liefhebber? Wij helpen je door het hele proces heen van financiering tot afmetingen tot de uiteindelijke aanleg en onderhoud. 

Wat houdt padel precies in?

Padel is een geweldige sport die je met je vrienden of familie kunt spelen. Het is een mix van tennis en squash, waarbij je gebruik maakt van een glazen wand als onderdeel van het spel. Padel komt uit Spanje, maar is nu razend populair over de hele wereld. Je kunt het met twee of vier spelers spelen, of zelfs alleen als je wilt. Wil je meer weten over de spelregels? Lees hier meer over hoe je 1 tegen 1 speelt. 

Het is geen geheim meer dat padel de sportwereld de laatste jaren heeft overgenomen. In 2023 was het de snelst groeiende sport in Nederland! En de groei stopt zeker nog niet in 2024. Het aantal padelbanen groeit net zo hard als het aantal spelers. Investeren in een eigen padelbaan in je achtertuin is dus nog niet zo’n gek idee. 

Padelbaan in je tuin?

Padel is niet alleen leuk, maar ook gezond. Het is een goede manier om fit te blijven en je reflexen te trainen. Bovendien is het een sociale sport, waarbij je veel contact hebt met je medespelers. Maar wat als je geen zin hebt om elke keer naar een club of een faciliteit te gaan om te spelen? Wat als je gewoon in je eigen tuin een potje padel wilt doen? Dat kan!

Bij PADEL MATE kunnen we je helpen om je eigen padelbaan in je tuin te realiseren. Dat klinkt misschien als een dure en ingewikkelde klus, maar dat valt best mee. Wij begeleiden je door het hele proces, van het regelen van de financiering tot het kiezen van de juiste afmetingen tot het installeren en onderhouden van je padelbaan. Zo kun je binnenkort genieten van je eigen padelplek, waar je kunt spelen wanneer je maar wilt. 

Wat kost een padelbaan in je tuin?

Een padelbaan in je tuin is een investering die zichzelf terugverdient. Je bespaart namelijk op de kosten van het huren of lid worden van een club of een faciliteit. Bovendien verhoog je de waarde van je huis en je tuin. En natuurlijk heb je ook veel plezier van je eigen padelbaan.

De kosten van een padelbaan in je tuin hangen af van een aantal factoren, zoals het type baan dat je kiest, de grootte en de vorm van je tuin, de aanwezigheid van verlichting of fundering, enzovoort. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €40.000 en €60.000 voor een padelbaan in je tuin. Dat lijkt misschien veel, maar er zijn verschillende manieren om dit te financieren. Bij PADEL MATE helpen we je graag om de beste optie voor jou te vinden. In onze blog padelveld financieren leggen we uit hoe je dit kunt aanpakken. Heb je nog vragen of wil je advies over een padelbaan in je tuin? Neem dan gerust contact met ons op!

Heb je een vergunning nodig voor een padelbaan in je tuin

Als je een padelbaan in je tuin wilt aanleggen, moet je rekening houden met de regels en voorschriften van je gemeente. Een padelbaan is namelijk een bouwwerk dat invloed heeft op het milieu, de veiligheid en de grond. Daarom heb je een vergunning nodig om een padelbaan in je tuin te bouwen. Het aanvragen van een vergunning kan soms lastig zijn, maar wij bij PADEL MATE kunnen je daarbij helpen. Wij weten precies wat je nodig hebt en hoe je het moet doen. Lees hier meer over de redenen voor een vergunning en hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Kies je type padelbaan voor in je tuin 

Bij PADEL MATE hebben we drie verschillende soorten padelbanen. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Het type padelbaan dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur, je budget, je ruimte en je flexibiliteit. Wij werken samen met betrouwbare leveranciers en een deskundig team om de beste kwaliteit te garanderen voor elke padelbaan. Dit zijn de drie opties die je bij ons kunt kiezen:

Endurance Pro: de ultieme padelbaan voor jouw tuin. 

Als je op zoek bent naar een duurzame, officiële en luxe padelbaan voor in je tuin, dan is de Endurance Pro iets voor jou. Deze padelbaan is gemaakt voor intensief gebruik en kan elke uitdaging aan. Met extra sterk glas, een slijtvaste baan, lantaarnpalen en hoogwaardig kunstgras waan je je een echte prof in je eigen achtertuin. De Endurance Pro is de favoriete padelbaan van veel topspelers, zoals Fernando Belasteguín en Alejandra Salazar. Wil je meer weten over de Endurance Pro of de brochure aanvragen? Klik dan hier.

Panoramica Pro: de padelbaan van de toekomst

De Panoramica Pro is een padelbaan die je versteld zal doen staan. Deze padelbaan combineert de nieuwste technologieën en materialen om je de beste speelervaring te bieden. De Panoramica Pro heeft een panoramisch ontwerp, waardoor je een geweldig uitzicht hebt op het spel en je omgeving. Deze padelbaan is zo goed, dat hij gebruikt is tijdens de World Padel Tour van 2023! Wil je deze topper zelf zien? Bekijk hem dan hier.

Mobile Pro: de padelbaan die met je meebeweegt

De Mobile Pro is een padelbaan die je overal kunt plaatsen, waar je maar wilt: dus óók in je tuin. Deze padelbaan is ideaal voor als je flexibel wilt zijn en nog niet zeker weet of je een vaste padelbaan wilt. De Mobile Pro is snel op te zetten, mobiel, flexibel en nog steeds van hoge kwaliteit voor de beste speelervaring. Je kunt de Mobile Pro gebruiken voor een tijdelijk evenement in je tuin, een proefperiode of een verhuizing. Interesse? Lees hier meer over de Mobile Pro. Wij geven je graag advies op maat.

Mobiele padelbaan

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een padelbaan in je tuin?

Heb je besloten dat je een padelbaan in je tuin wilt, maar weet je niet of je genoeg ruimte hebt? Geen paniek, wij hebben het antwoord voor je, zodat je snel aan de slag kunt met je eigen padelbaan in je tuin.

De officiële padelbanen zijn 10 meter breed, 20 meter lang en 4 meter hoog, aflopend naar 3 meter. Deze banen zijn geschikt voor dubbelspel. Wil je liever een baan voor enkelspel? Dan is een baan van 6 bij 20 meter perfect. De minimale ruimte die je nodig hebt voor een dubbelspelbaan in je tuin is ongeveer 231 m². Heb je extra ruimte rondom de baan? Dat is mooi meegenomen voor een nog betere spelervaring. In onze blog over de afmetingen van padelbanen vind je meer informatie over de afmetingen van onze padelbanen per soort in overzichtelijke tabellen. Zorg ervoor dat de ondergrond in je tuin waarop je de padelbaan wilt bouwen vlak is. Dit voorkomt verzakking van de baan. Heb je nog meer vragen over ruimte en afmetingen? Vul ons contactformulier in en we helpen je graag verder.

De perfecte padelbaan in je tuin

Om je padeldroom te realiseren, willen we je natuurlijk ook de perfecte padelbaan bezorgen. Zo kun je ook in je tuin met alle gemak en comfort een potje padel spelen tegen familie, vrienden of buren. Dit is wat je nodig hebt voor de perfecte padelbaan in je tuin:

Verlichting van je padelbaan in je tuin

Om je padelervaring te optimaliseren, moet je ook nadenken over de juiste verlichting van het veld. Denk na over de positionering, het type verlichting en de intensiteit, zodat je veilig en overzichtelijk kunt padellen in je tuin, vooral in de avonduren. Wij raden je aan om te kiezen voor led-verlichting, omdat dit energiezuinig, duurzaam en helder is.

Geluidsoverlast van padellen in je tuin

Het is geen geheim dat padel geluid met zich meebrengt en dus misschien wel voor geluidsoverlast kan zorgen. Wij raden je daarom aan om een geluidsonderzoek uit te voeren. Het is niet verplicht voor een vergunning, maar bevordert wel de haalbaarheid van je plannen. Betrek je buurtbewoners dan ook vanaf moment één bij je plannen, zodat ze niet voor verrassingen staan wanneer de padelbaan geplaatst is. Je kunt ook kiezen voor een geluiddempende padelbaan, zoals de Panoramica Pro, die het geluid met 50% vermindert.

Onderhoud van je padelbaan in je tuin 

Heb je voornamelijk nagedacht over het plaatsen van de padelbaan in je tuin? Vergeet dan ook niet rekening te houden met het onderhoud. Neem je dit mee in al je overwegingen, dan zorg je voor duurzaamheid van de baan op lange termijn. Hiermee speel je zo lang mogelijk een potje padel in je achtertuin! Wij informeren je graag meer over het onderhoud van een padelbaan en welke kosten dat met zich meebrengt. Wij bieden je ook een onderhoudscontract aan, waarbij wij je padelbaan regelmatig komen schoonmaken, controleren en repareren. Zo hoef je je nergens zorgen over te maken.

Veilig padellen in je tuin  

Padel is een sport die je veilig en verantwoord kunt beoefenen, mits je rekening houdt met een aantal zaken. Ten eerste moet je padelbaan voldoen aan de veiligheidseisen, zoals voldoende in- en uitgangen, een goede afwatering en een stevige constructie. Wij bij PADEL MATE kunnen je daarbij helpen. Ten tweede moet je zelf ook zorgen voor je eigen veiligheid, door het dragen van geschikte schoenen, het gebruiken van geschikte padelrackets, het communiceren met andere spelers, het bewaren van afstand tot de muren tijdens het spel en het drinken van genoeg water. Play safe! 

Padelbaan exploitatie in je tuin? 

Als je een padelbaan in je tuin hebt, kun je daar niet alleen zelf van genieten, maar ook anderen mee laten profiteren. Je kunt je padelbaan namelijk verhuren aan andere padelliefhebbers, die graag bij jou in de buurt willen spelen. Zo kun je een extra inkomen genereren en je investering sneller terugverdienen.

Lees ook: De voordelen van padelbaan exploitatie: een win-winsituatie! 

Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je padelbaan bekend wordt, dat je klanten aantrekt en dat je alles goed regelt? Daar komt Padel Mate om de hoek kijken. Wij zijn de partner voor je padelbaan exploitatie. Wij helpen je met het promoten, beheren en optimaliseren van je padelbaan. Wij zorgen voor de reserveringen, de betalingen, de klantenservice, de administratie en de rapportage. Zo kun jij je focussen op het plezier van het padellen.

Padelbaan exploitatie

Padel Mate is de ideale oplossing voor iedereen die een padelbaan in zijn tuin heeft en daar meer uit wil halen. Wij hebben de kennis, de ervaring en de passie om van jouw padelbaan een succes te maken. Wil je meer weten over onze exploitatie diensten? Lees dan: Exploiteren padelbaan: zo werkt het! 

PADEL MATE: de full-serviceoplossing voor je eigen padelbaan in je tuin 

Bij PADEL MATE leveren we niet alleen padelbanen, maar ook een complete service. In 2024, waar duurzaamheid en efficiëntie belangrijke thema’s zijn, begrijpen we dat er meer komt kijken bij het plaatsen van een padelbaan dan alleen de juiste afmetingen. We doen grondig onderzoek en geven advies over alle aspecten van padelbanen, zodat ze aan alle eisen voldoen. Bij ons draait het om kwalitatief hoogstaande padelbanen die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Van onderzoek tot aanleg tot onderhoud, wij helpen je door het hele proces heen. Zo kun je binnenkort met gemak en comfort een potje padel spelen in je achtertuin. Kun je niet wachten om je eigen padelbaan te realiseren? Neem contact met ons op voor vragen, advies en informatie over onze werkwijze. Wij helpen je graag verder!

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn