Padelveld aanleggen: wat komt er bij kijken?

meer informatie over padelveld aanleggen

Steeds meer tennisclubs en verenigingen kiezen ervoor. Zij leggen een padelveld aan. Dit doen ze omdat daarmee de toekomst van de vereniging er een stuk rooskleuriger uit gaat zien. Het kunnen aanbieden van een padelveld lijkt een garantie te zijn voor nieuwe leden en toekomstbestendigheid. Padel blijkt dus geen hype, maar echt een blijvertje. Het is inmiddels zelfs een gevestigde sport te noemen. Begrijpelijk dat jij of jouw vereniging wil investeren in dit landelijke succes. In dit blog vertellen wij jou daarom alles over een padelveld aanleggen!

Waarom een padelveld aanleggen? 

Zoals hierboven al aangegeven: van een hype is inmiddels geen sprake meer. In Utrecht wordt er zelfs een internationaal padel-toernooi georganiseerd. De sport groeit snel en wordt breed geaccepteerd door verenigingen en commerciële centra. Wij weten zeker dat het hoogtepunt zeker nog niet bereikt is, wij verwachten dat padel nog veel verder zal groeien. Waar wacht je dus nog op, informeer naar de mogelijkheden en start met het aanleggen van een padelveld! 

Aanleggen padelveld? 

Het aanleggen van een padelveld in makkelijker gezegd dan gedaan. Eerst moet namelijk de huidige ondergrond worden verwijderd en afgevoerd. Vervolgens kunnen de drainage en fundering van het padelveld worden aangelegd. In praktijk komen er echter nog veel meer factoren bij kijken, bijvoorbeeld alle regels van het het NOC*NSF. Wij zetten alle zaken waar je rekening mee dient te houden graag hieronder voor jou op een rijtje. Lees snel verder!

Beschik je over genoeg ruimte voor het aanleggen van een padelveld? 

Een van de belangrijkste voorwaarden voor het aanleggen van een padelveld is het hebben van genoeg ruimte. Voor het aanleggen van een padelveld heb je namelijk minimaal 200 vierkante meter nodig. Wij raden echter aan meer ruimte over te hebben, zodat je nog wat speling hebt. 

Regelgeving met betrekking tot geluidsoverlast

Verder dien je rekening te houden met een akoestisch onderzoek. Wat zijn de effecten van het geluid van de padelbaan op de omgeving? PADEL MATE adviseert om bij de aanleg van een padelveld in de bebouwde kom rekening te houden met een minimum aantal meters dat tussen het veld en woningen moet zitten: 50 meter. 

De verlichting van een padelveld

Een andere belangrijke factor bij het aanleggen van een padelveld is de verlichting. Deze moet namelijk optimaal werken zodat er ook ‘s avonds padel gespeeld kan worden. Houd hierbij ook rekening met de kosten van stroom! 

Wat kost een padelveld? 

Een padelveld aanleggen is een mooie investering die je zeker zult terugverdienen. Beniewd hoeveel het kost? Je moet waarschijnlijk denken aan een bedrag tussen de €40.000 en €60.000. Dit is een ruime schatting want hetis helemaal afhankelijk van jouw wensen. Ga jij bij het aanleggen van een padelveld voor een Mate Endurance Pro, Mate Panoramica Pro of een Mate Endurance Mobile

Onderhoud padelveld

Hoewel het onderhoud van een padelveld geen direct verband houdt met het aanleggen ervan, is het wel een serieuze factor om rekening mee te houden. Een padelveld moet regelmatig worden onderhouden en deze kosten kunnen aardig oplopen. 

Gooi een balletje op! 

PADEL MATE levert jouw baan op locatie en legt de stalen ringfundering. Wij bieden ook mobiele padelbanen aan, dit zorgt ervoor dat je een padelveld kunt bouwen op welke locatie dan ook. Gooi eens een balletje op bij jouw vereniging of kennissen. Wanneer je een padelbaan koopt of huurt bij PADEL MATE ben je verzekert voor een MATE voor het leven! Neem daarom gerust contact met ons op

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn