Padelveld aanleggen: wat komt er bij kijken?

meer informatie over padelveld aanleggen

Geen trend, geen hype, maar een blijvertje. Dat is hoe padel – het sportfenomeen dat Nederland stormenderhand verovert – het best kan worden beschreven. Steeds meer clubs leggen een padelveld aan. Dit doen ze omdat daarmee de toekomst van de vereniging er een stuk rooskleuriger uit gaat zien. Het kunnen aanbieden van een padelveld lijkt een garantie te zijn voor nieuwe leden en toekomstbestendigheid. Padel blijkt dus geen hype, maar echt een blijvertje. Het is inmiddels zelfs een gevestigde sport te noemen. Begrijpelijk dat jij of jouw vereniging wil investeren in dit landelijke succes. In dit blog vertellen wij jou daarom alles over een padelveld aanleggen!

Waarom een padelveld aanleggen? 

Er is geen ontkomen aan het feit dat padel veel meer is dan een passant. Internationale toernooien zijn in opkomst, met Utrecht als gastheer voor een van de grootste evenementen. Verenigingen en commerciële centra omarmen de sport met open armen, en wij geloven dat het hoogtepunt nog ver weg is. De groeipotentieel van padel is enorm en toont geen tekenen van vertraging. Dus waarom zou je wachten? Informeer naar de mogelijkheden en start met het aanleggen van een padelveld! 

Een padelveld aanleggen: waar begin je? 

Het proces om een padelveld aan te leggen lijkt misschien eenvoudig, maar er is meer aan de hand dan op het eerste gezicht lijkt. Je begint met het verwijderen en afvoeren van de bestaande ondergrond, vervolgens de aanleg van drainage en fundering voor het padelveld. Maar dat is slechts het begin. Het proces is ingewikkeld door regels en richtlijnen, zoals die van het NOC*NSF. Wij zetten alle zaken waar je rekening mee dient te houden graag hieronder voor jou op een rijtje. Lees snel verder!

Beschik je over genoeg ruimte voor het aanleggen van een padelveld? 

Een van de eerste voorwaarden voor het aanleggen van een padelveld is voldoende ruimte. Je hebt minimaal 200 vierkante meter nodig voor een standaard padelveld, maar we adviseren om meer ruimte te reserveren voor wat extra ademruimte. Meer weten over de specifieke afmetingen? In dit artikel zetten wij de specificaties van een padelveld uitgebreid op een rij.

Houd rekening met regelgeving rond geluidsoverlast

Bij het aanleggen van een padelveld, vooral in een bebouwde kom, is het belangrijk om rekening te houden met geluidsoverlast. Padel, hoewel een fantastische en opwindende sport, kan een aanzienlijk geluidsniveau produceren, wat mogelijk hinderlijk kan zijn voor de omgeving. Het is daarom aan te raden om bij de aanleg van een padelveld een akoestisch onderzoek uit te voeren om de mogelijke impact van het geluid te meten. Idealiter zou er ten minste 50 meter afstand moeten zijn tussen het padelveld en nabijgelegen woningen om eventuele overlast te minimaliseren. Het is altijd raadzaam om deze factor mee te nemen in de initiële planning van je padelveld om eventuele toekomstige problemen te vermijden. Meer weten? In dit artikel lees je alles over padel en geluidsoverlast!

De verlichting van een padelveld

Het juiste licht is een essentieel aspect voor de bruikbaarheid van een padelveld, vooral tijdens de avonduren. Het is van belang om na te denken over de positionering, het type verlichting en de intensiteit om optimale speelomstandigheden te garanderen. Goed ontworpen en geïnstalleerde verlichting kan niet alleen zorgen voor een geweldige speelervaring, maar ook bijdragen aan de veiligheid van spelers. Let echter op de energiekosten die gepaard gaan met het ’s avonds verlichten van het veld en houd rekening met energiezuinige verlichtingsopties.

Wat kost een padelveld? 

Het aanleggen van een padelveld is een substantiële investering, maar een die zeker de moeite waard is gezien de populariteit en het groeipotentieel van de sport. De totale kosten kunnen variëren, maar je kunt doorgaans rekening houden met een bedrag tussen de €40.000 en €60.000. Dit bedrag kan fluctueren afhankelijk van je specifieke wensen en de keuze van padelveld. Ga jij bij het aanleggen van een padelveld voor een Mate Endurance Pro, Mate Panoramica Pro of een Mate Endurance Mobile? Elke optie komt mijn zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

Onderhoud van een padelveld

Hoewel het misschien geen directe relatie heeft met het daadwerkelijke aanleggen van een padelveld, is het onderhoud een cruciale overweging voor de lange termijn. Een padelveld vereist regelmatig onderhoud. Dit is inclusief het reinigen, controleren en repareren van de oppervlakken en de omringende faciliteiten. Bovendien kunnen de kosten voor het vervangen van netten, verlichting en andere uitrusting aanzienlijk oplopen. Het is raadzaam om een onderhoudsplan op te stellen en een budget te reserveren om ervoor te zorgen dat jouw padelveld altijd in de best mogelijke conditie blijft. Ben je benieuwd naar de gemidddelde kosten voor het onderhouden van een padelveld? Op deze pagina lees je wat de onderhoudskosten van een padelveld bedragen.

Gooi een balletje op! 

Bij PADEL MATE leveren we jouw padelbaan op locatie en installeren we de stalen ringfundering. We bieden zelfs mobiele padelbanen aan, waardoor je een padelveld kunt bouwen op elke gewenste locatie. Onderzoek de mogelijkheden en introduceer padel bij jouw vereniging of kennissenkring. Bij aankoop of huur van een padelbaan bij PADEL MATE garanderen wij een ‘MATE voor het leven’. Neem daarom gerust contact met ons op. Zo ontdek jij binnen no-time de voordelen van het investeren in deze opwindende sport!

Interesse in exploitatie van padelbanen?

Maar wacht, er is meer! Nadat je het padelveld hebt aangelegd, is het tijd om na te denken over de volgende stap: de exploitatie van je padelbanen. En daar komt PADEL MATE om de hoek kijken. Wij gaan verder dan alleen het aanleggen van padelbanen; we helpen je om ze succesvol te exploiteren.

Denk aan het ontwikkelen van een bruisende padelgemeenschap bij jouw club of centrum. Wij ondersteunen je bij het aantrekken van leden, het organiseren van toernooien en het aanbieden van lessen en clinics. Het gaat niet alleen om het spelen van padel; het gaat om het creëren van een beleving, een plek waar mensen graag komen en blijven hangen.

Hoe werkt exploitatie door PADEL MATE?

Met onze ervaring en expertise helpen we je om jouw padelbanen niet alleen sportief, maar ook financieel tot een succes te maken. Wij staan klaar met advies over marketing, ledenwerving en het optimaliseren van je bedrijfsmodel, zodat jouw investering in padelbanen zich op lange termijn terugbetaalt.

Geïnteresseerd in hoe je van jouw padelbanen een commercieel succes maakt met de hulp van PADEL MATE? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen maken we van jouw padelproject een regelrecht succes!

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn