Hoe groot is een padelbaan?

Meer informatie over hoe groot een padelbaan is

HEY PADELFANAAT! Heb je je ooit afgevraagd wat écht het verschil maakt in padel? Het type padelbaan waarop je speelt! De grootte van een padelbaan beïnvloedt namelijk hoe het spel verloopt. Zijn alle padelbanen hetzelfde of zijn er verschillen in afmetingen? PADEL MATE vertelt je alles over de grootte van een padelbaan. Hoe groot is een padelbaan eigenlijk? Lees verder!

Wat is een padelbaan? 

First things first! Voordat we dieper ingaan op de groottes van padelbanen en hoe groot een padelbaan is, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat een padelbaan eigenlijk is. Een padelbaan is, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, een baan die wordt gebruik bij de bal- en racketsport padel. Bij padel mag de bal slechts één keer het oppervlakte raken voordat hij naar overkant gespeeld wordt. Een padelbaan heeft ook wanden. En daar mag óók gebruik van worden gemaakt. De bal mag dus zowel de grond als de wand raken. Een padelbaan heeft dus veel gelijkenissen met een tennisbaan. Toch is een padelbaan wel iet-wat anders. Onder andere de grootte verschilt. Zo is het speelveld van een padelbaan een stuk kleiner dan dat van een tennisbaan. Maar hoe groot is een padelbaan nou eigenlijk? Dát lees je hieronder!

Hoe groot is een padelbaan officieel? 

In Nederland stikt het inmiddels van de padelbanen. Gelukkig maar, want veel mensen vinden de sport fantastisch. En terecht! Daarom is het belangrijk dat de padelbanen van goede kwaliteit zijn. 

Kwalitatief goede padelbanen vormen namelijk de basis voor een heerlijke pot padel. Uiteraard is het hierbij van belang dat de padelbaan de juiste grootte heeft. Maar hoe groot moet zo’n padelbaan an officieel zijn? PADEL MATE zocht het uit. Een officiële padelbaan is volgens de International Padel Federation (FIP) 10 meter breed en 20 meter lang. 

PADEL MATE legt padelbanen van de beste kwaliteit aan. Wil jij meer informatie over het aanleggen van een padelbaan? Of wil je gewoonweg meer informatie over hoe groot een padelbaan moet zijn? Neem dan contact met ons op, wij bespreken graag al je mogelijkheden. 

Waarom is de juiste grootte van een padelbaan belangrijk? 

Nu weet je hoe groot een padelbaan officieel moet zijn. Maar waarom zijn de juiste afmetingen zo belangrijk? Door deze lengte van 20 meter zal elk team over genoeg  oppervlakte beschikken en kan het speelveld gemakkelijk in tweeën worden verdeeld. Op die manier krijgt elk team een vierkant aan speeloppervlakte. Bovendien: omdat de teams bij padel dicht tegenover elkaar staan is er veel sociale interactie. En dat maakt het extra leuk!

Wil jij meer weten over de specificaties van een padelbaan? Lees dan ook eens dit blog! Zo weet jij precies wat de juiste afmeting van een padelbaan is. Ontdek hier tevens hoe groot de padelbanen van PADEL MATE zijn! 

Wat is de juiste hoogte van het glas bij een padelveld? 

Een padelbaan heeft glazen wanden en deze wanden vormen een groot onderdeel van het spel. Dit zorgt voor veel meer dynamiek in het spel en daardoor is eigenlijk geen enkele rally hetzelfde. Ook de groottes en afmetingen van het glaswerk van een padelbaan hebben we daarom hieronder voor jou op een rijtje gezet. 

Het glas van een padelbaan dient 3 meter hoog te zijn. Achter dit glas zit altijd nog een soort hek. Dit hekwerk is doorgaans 1 meter hoog. Oftewel: de totale hoogte van het glaswerk van een padelbaan is 4 meter. 

Een padelveld laten aanleggen?  

Padel is dus al geruime tijd ontzettend populair. Geen wonder dus dat jij graag een padelbaan wil laten aanleggen. Na het lezen van dit blog weet jij hoe groot een padelbaan is. Wij snappen dat het moeilijk is om in te schatten welke grootte/ruimte je daarvoor moet gebruiken. In praktijk blijkt dat het aanleggen van een padelbaan veel specialistische kennis vergt. Het is daarom ook raadzaam om dit door een professioneel bedrijf als PADEL MATE te laten doen. Én dat doen wij héél erg graag! Neem daarom snel contact met ons op! 

Meer dan alleen aanleggen: volledig beheer en exploitatie door PADEL MATE

Maar wist je dat PADEL MATE meer doet dan alleen padelbanen aanleggen? Wij kunnen de volledige beheer en exploitatie van jouw padelbaan op ons nemen. Dit betekent dat wij zorgen voor alles: van onderhoud tot het beheren van reserveringen en zelfs het verzorgen van materiaalverhuur. Met onze service hoef jij je geen zorgen meer te maken over onderhoudskosten of het dagelijks beheer.

Maak van jouw club een PADEL MATE Club

Wil je nog een stap verder gaan? Wij kunnen van jouw club een PADEL MATE club maken, waarbij wij de volledige exploitatie op ons nemen. Dit biedt een zorgeloze ervaring voor jou en je leden, met gegarandeerde kwaliteit en service van PADEL MATE.

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn