Padel maakt zijn debuut op de Europese Spelen 2023

Meer informatie over padel debuut op de Europese Spelen in Krakau in 2023

Now we’re talking! Want yep, je leest het goed, padel debuteert op de Europese Spelen 2023 in Krakau! Dit maakt padel de vijftiende sport die is aangekondigd voor de Europese Spelen 2023 in Krakau. Dit betreft de eerste keer dat padel op het programma komt van een groot multisportevenement. Er zullen 64 spelers deelnemen en er zal zowel dubbel mannen, dubbel vrouwen als dubbel gemengd worden gespeeld. Is padel hiermee op weg om een olympische sport te worden? Wat ons betreft wel! De groei van de sport blijft immers niet onopgemerkt! In dit artikel zullen wij hier dieper op ingaan. Lees snel verder!

Olympische spelen in zicht?

Enkele maanden geleden kondigde Luigi Carraro, de voorzitter van de International Padel Federation (IPF), al aan dat zijn droom zou zijn om padel in 2024 op de Olympische Spelen terug te zien. Helaas is al bekend dat padel niet op deze spelen te zien zal zijn, maar het doel van de IPF is wel om Padel op de Olympische Spelen van 2028 onderdeel van het programma te laten worden. Hiervoor moet de sport echter aan een aantal criteria voldoen die het ‘International Olympic Committee’ (IOC) heeft opgesteld. Benieuwd aan welke eisen padel moet voldoen om als sport toe te treden tot de Olympische Spelen in 2028?

Padel goes Olympic in 2028?

De grote uitdaging voor padel zit hem nu alleen nog in de wereldwijde bekendheid. Padel moet namelijk gespeeld worden in minimaal 75 landen om kans te maken op een olympische status. Op dit moment hebben ongeveer 60 landen een padel vereniging, maar aangezien padel een van de snelst groeiende sporten ter wereld is zijn wij van PADEL MATE ervan overtuigd dat dit er snel meer dan 75 zullen worden. Tenslotte speelt er ook nog een kostenkwestie. Vanwege de limiet van het aantal sporten op de Olympische Spelen, zal er waarschijnlijk wel eerst een sport moeten wijken voordat padel kan toetreden. Samengevat kunnen we dus stellen dat Padel een Olympsiche sport zal worden wanneer:

  • De sport nóg populairder wordt;
  • Padel in nóg meer landen over de hele wereld gespeeld wordt.
  • De kosten beperkt blijven.

Profiteer van de groei met PADEL MATE!

PADEL MATE kan jou helpen bij de aanleg van je eigen padelbaan zodat ook jij kan profiteren van de groei die deze toekomstige olympische sport doormaakt. Zo begeleiden we je vanaf het proces van onderzoek tot de aanleg van de padelbaan en advies over het onderhoud. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn