Indoor padel en padel buiten: wat houdt het in en wat zijn de verschillen?

indoor padel

Bij PADEL MATE leveren we padelbanen op maat voor je hal of veld, dus indoor padel of padel buiten. Wij helpen mee met de inrichting van de padelbaan binnenbaan en een padelbaan op een veld. Wij benutten iedere vierkante meter op efficiënte wijze. Als je als investeerder, belegger of sportclubeigenaar je sportfaciliteiten wil uitbreiden met padel, zijn wij jouw specialistische partner op het gebied van een padelbaan aanleggen. We adviseren over de ideale hoogtes en welke werkzaamheden nodig zijn om de locatie volop te kunnen benutten. Het is mogelijk om bij PADEL MATE een padelbaan te huren, te laten beheren of volledig laten bouwen. Hieronder vertellen we je meer over indoor padel en outdoor padel. 

Over Padel

Padel is een sociale sport met dynamische elementen uit squash en tennis. Het is een laagdrempelige sport, wat padel ideaal maakt voor alle leeftijden en niveaus. Of het nu gaat om indoor padel of padel buiten. Na voetbal is padel de op één na grootste sport in Spanje! Daar wordt de sport op bijna elke hoek van de straat beoefend, bijvoorbeeld bij hotels, aan het strand, op de boulevard en sportclubs. Padel is toegankelijk, voor iedereen bereikbaar en je hoeft geen pro te zijn om een onvergetelijke sportervaring te hebben. Wij weten dit al jaren, omdat we Spaanse roots hebben en in onze vrije tijd het liefst op z’n Spaans een balletje slaan! 

Met onze kennis over een indoor padel en buiten padel willen we Nederland kennis laten maken met de sport. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk padel is en op dit moment zijn er al ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties in Nederland. We verwachten dat binnen een paar jaar zo’n 400 locaties met padelbanen zullen zijn. Ook verwachten we dat steeds meer tennisverenigingen de keuze maken voor een of twee padelbanen.

Padelbaan binnenbaan en padelbaan buiten

Onze padelbanen zijn geschikt voor diverse locaties, of het nu indoor padel of buiten padel is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een padelbaan in een tennishal te plaatsen. Aangezien de afmeting van een padelbaan 10 bij 20 meter is, is het vaak mogelijk om 2 padelbanen op één tennisbaan te plaatsen. De hoogte van de tennishal moet dan wel minimaal 6 meter zijn. Het voordeel van het plaatsen van een padelbaan in een tennishal is de fundering. Zo is de ondergrond meestal van beton en dat leent zich goed voor het verankeren van de indoor padelbaan. Het hele jaar door kan indoor padel gespeeld worden. Voor een buitenbaan is het belangrijk om een waterdoorlatende fundering te plaatsen. Een padelbaan binnenbaan en een buitenbaan kunnen dus in kosten verschillen. PADEL MATE zorgt ervoor dat een overkapping wordt geplaatst bij een outdoor padelbaan, waardoor ook op een veld het hele jaar door gespeeld kan worden.

Indoor padel spelen

Als je een indoor locatie hebt, bijvoorbeeld een hal, dan leveren we bij PADEL MATE padelbanen op maat. Zelfs in warme landen, zoals Spanje, worden regelmatig indoor padel locaties gebouwd. Weersomstandigheden zijn bij padel belangrijk voor het spel. Wanneer bijvoorbeeld de wanden nat worden, dan kan dit invloed hebben op het spel. Vooral in de winter is het aannemelijker om indoor padel te spelen. Bij PADEL MATE zorgen we ervoor dat de overdekte padelbaan goed binnen de beschikbare ruimte past. Maatwerk is daarom cruciaal, net als de kwaliteit. Bij PADEL MATE ben je ervan verzekerd dat je een goede padelbaan geleverd krijgt, die voldoet aan alle gestelde eisen. De kosten voor een padelbaan kunnen variëren, maar voor een gemiddelde panoramica baan, zoals de Mate WPT Premium padelbaan, moet je denken aan een prijs rond de 39.500 euro exclusief BTW (2021).

Kenmerken indoor padelbaan en outdoor padelbaan

Als je een padelbaan binnenbaan wil laten installeren in bijvoorbeeld een sporthal, is het belangrijk om de hoogte van het plafond op te meten. Een te laag plafond kan namelijk de spelervaring verslechteren. Een padelbaan kan buiten logischerwijs worden gebouwd zonder rekening te houden met de hoogte van een plafond. Bij een indoor padelbaan is een plafondhoogte van minimaal 7 meter de richtlijn, maar 8 meter is nog beter. Verder is een padelbaan gebaseerd op een structuur van pilaren met een ankerplaat. Een indoor padelbaan wordt meestal geleverd met 10mm dik veiligheidsglas. Daarnaast wordt de baan uitgerust met modern kunstgras, lichtposten en een kooiconstructie. 

PADEL MATE en padel

Ons doel is Nederland kennis te laten maken met padel door de originele banen uit Spanje te importeren, die ontwikkeld zijn door authentieke engineers. Zij worden alom geprezen om hun innovaties en kwaliteit, waardoor de spelbeleving naar een hoger niveau wordt getild. Omdat wij inmiddels al jaren in Nederland wonen, maar nog op weinig plaatsen een padelbaan kunnen vinden om te spelen, halen we padel nu écht naar Nederland met indoor padel en padel buiten!

Ons team bestaat uit padelspelers, toeschouwers, managers en clubeigenaren. Samen bieden we geweldige kwaliteiten, inzichten en kennis van padel. Hierdoor kunnen wij ondernemers in Nederland helpen om bijvoorbeeld een padelbaan te exploiteren. Wij helpen ondernemers graag met een businessmodel en onderzoeken samen de mogelijkheden voor het plaatsen van een padelbaan, of het nu gaat om een mobiele padelbaan voor een evenement, een padelbaan laten beheren of de volledige installatie van een padelbaan!

Indoor padelbaan of buiten padelbaan laten aanleggen door PADEL MATE

Bij een padelbaan aanleggen komen diverse zaken kijken, waarbij wij je uiteraard graag bij helpen en adviseren. Wil je indoor padel of buiten padel kunnen aanbieden? En hoe groot moet de padelbaan zijn? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een padelbaan. Wij vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op als je interesse hebt om een padelbaan binnenbaan of padelbaan buiten te laten installeren. 

Deel dit bericht op:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn